Keuken

De Moluks-Indonesische keuken kent een grote variëteit aan gerechten, hapjes en specialiteiten waarvan u er enkele hieronder kunt aantreffen en waarvan een aantal in een overzicht op foto is te zien.

 

Sup (soepen)

Soto Ayam (gevulde bouillon met o.a. rijstbuiltje en stukjes kip)

Soto dengan Frikadel (kippebouillon met frikadel)

Sup Kentang (aardappelsoep)

 

Hidangan (hoofdgerechten)

Bami Goreng

Gado-Gado (gemengde groenten met pindasaus en rijstbuiltje)

Mihun Goreng (gebakken Miehoen)

Nasi Goreng

Pecel met Lontong (groenten met pittige pindasaus)

Tahu Kecap (sojablokjes met sojasaus)

 

Sagu & Nasi (sago en rijst)

Ketupat dengan Santan (rijstbuiltjes met kokosmelk)

Lontong (rijstbuiltje)

Nasi kukus (gestoomde rijst)

Nasi kuning (gele rijst)

Nasi putih (witte rijst)

 

Sayur-Sayuran (groentengerechten)

Acar (zoetzuur van gemengde groenten)

Buncis (sperzieboontjes)

Koho-koho (gemengde groenten met vis, kokos en kruiden)

Sambal Goreng Buncis (pittige gefruite boontjes)

Sambal Goreng Tahu Tempeh (gebakken tahoe & tempeh)

Sawi (chinese kool)

Sayur Kol Tumis (gefruite kool)

Sayur Lodeh (groenten in kokosmelk)

Sayur Campur (gemengde groenten)

Sayur Tumis (gefruite groenten)

Tahu tumis dengan tauge (gefruite tahoe met tauge)

Terong (gebakken aubergine)

 

Ikan (visgerechten)

Ikan Rica-Rica (vis in pittige saus)

Ikan Semur (gestoofde vis)

Pepesan Ikan Makreel (pittig gekruide makreel)

 

Daging (vleesgerechten)

Daging Pedis (pittig gestoofd vlees)

Daging Semur (gesmoord vlees)

Dendeng Kelam (drooggebakken rundvlees)

Dendeng Terik (gekruid rundvlees met kokosmelk)

Empal (gemarineerd gebakken rundvlees)

Rendang (gestoofd gekruid rundvlees)

Sambal Goreng Basah (pittig gestoofd rundvlees)

Sate Babi (stokjes varkenssaté)

Sate Ayam (stokjes kipsaté)

 

Ayam & Telur (kip- en eigerechten)

Ayam Kare (kerrie kip)

Ayam opor (gestoofde kip in kerriesaus)

Ayam Rica-Rica (kip in pittige saus)

Ayam Semur (gestoofde kip)

Ayam Semur Laksa (gestoofde kip met laksa)

Sambal Goreng Telur (eieren in kruidige saus)

Telur Bumbu Bali (eieren op zijn Balinees)

 

Tambahan (bijgerechten)

Frikadel (gekruide snack)

Frikadel jagung (maiskoekjes)

Kerupuk udang (garnalenkroepoek)

Sambal goreng kering (pittige frietjes)

Serundeng (gebakken kokos)

 

Jajan (hartige versnaperingen)

Bapao (gevuld broodje)

Frikadel (gekruide snack)

Kacang bawang (in knoflook bereide, gefrituurde nootjes)

Kacang goreng (gebakken nootjes)

Kue bumbu (knapperige, gekruide koekjes)

Lemper (gevulde rijstrolletjes)

Lumpia (loempia)

Namu-Namu (pasteitjes)

Risolles

 

Jajan (zoete versnaperingen)

Advocat (alcoholvrije delicatesse)

Bolu kukus bunga mawar (gestoomde mini-cakejes)

Dadar gulung (flensjes met zoete vulling)

Kelepon (bolletjes met zoete vulling)

Kra (zoete gepofte rijstblokjes)

Kue buncis (koekjes)

Kue kacang tanah (notenkoekjes)

Kue lapis (gekleurde koek in laagjes)

Kue putu ayu (gestoomde cakejes met topping van kokos)

Kuping gajah (koekje in vorm van olifantenoren)

Ketan unti (kleefrijst met kokos en palmsuiker)

Lapis Surabaya (laagjescake)

Nagasari (snack gevuld met een schijfje banaan)

Onde-onde Kacang Hijau (snack voorzien van zoete vulling)

Pandan chiffon cake (cake met pandan-kokossmaak)

Pandan rolkoek (gerolde cake met vulling)

Pisang goreng (gebakken banaan)

Roti kukus (gestoomde cake)

Waji (kleefrijst met kokosmelk en palmsuiker)